Kuoronjohtaja

Kuoronjohtaja Leena Astikainen

Bel canto-kuoroa johtaa sen perustaja, diplomilaulaja Leena Astikainen. Hän on suorittanut diplomitutkinnon Sibelius-akatemiassa pääaineenaan laulu vuonna 1979. Hän on esiintynyt Sibelius-akatemian oopperaluokan produktioissa ja muutamissa ammattimaisissa oopperatehtävissä Suomen kansallisoopperassa, Amsterdamissa, Brysselissä ja Meksikossa 1974-77. Hän on asunut vakituisesti Italiassa 1977-84 konsertoiden sekä toimien laulunopettajana ja kuoronjohtajana. Savonlinnassa Leena Astikainen on toiminut laulunopettajana vuodesta 1985 ja johtanut perustamiaan kuoroja (Iloinen lapsikuoro, nuorisokuoro Linnanneidot, nuorisokuoro Juventus, naiskuoro Bel canto).

Leena Astikainen on saanut Savonlinnan taidepalkinnon 1990, Väinö Tannerin säätiön palkinnon 1998, ja hänen johtamansa nuorisokuoro Linnanneidot sai Ylen Ykkösen harrastemusiikin kunniapunnuksen 1995 ja valittiin Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi 2002-03. 

Savonlinnan oopperajuhlilla Leena Astikainen on valmentanut lapsisolistit ja -kuorot seuraaviin teoksiin: Taikahuilu, Macbeth, Tannhäuser, Turandot, Tosca, Carmina burana, Pajatso, Aika ja uni, Nürnbergin mestarilaulajat ja Ruusuritari sekä kuorot lastenoopperoihin Koirien Kalevala, Hui kauhistus, Seitsemän koiraveljestä ja Norppa-ooppera. Hän oli oopperajuhlien Vuoden taiteilija vuonna 2012 yhdessä johtamansa lapsi- ja nuorisokuoron kanssa.

Leena Astikainen on valmentanut kuorot myös useisiin Savonlinnan kaupunginteatterin produktioihin (mm. Sound of music, Kuut, tähdet, auringot, Myrskyluodon Maija, Mame, My Fair Lady).

 leena1

Tule mukaan

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan tasokkaaseen naiskuoroon, ota yhteyttä kuoronjohtaja Leena Astikaiseen (050 520 6082).

Uusille laulajille järjestetään koelaulu.

Harjoittelemme keskiviikko-iltaisin Linnalan opistolla klo 17.45–19.45.

Tervetuloa mukaan!

Tilaa Bel canto

Naiskuoro Bel canto esiintyy sekä koko kuoron voimin että tarvittaessa pienemmissä kokoonpanoissa.  Ottamalla yhteyttä voimme suunnitella tilaisuuteen sopivan ohjelman ja kokoonpanon.

Yhteystiedot:
Kuoronjohtaja

Leena Astikainen
p. 050 520 6082
Puheenjohtaja
Tarja Valin
p. 040 722 7740
Kuoron sähköposti:
kuoro@belcanto.fi